Blues BrothersBlues Brothers oli ensimmäinen oppilaan näyttämä elokuva joka katsottiin. Pohjustuksena saimme tietää, että Blues Brothersilla oli pitkään sellainen ennätys, että siinä on tuhottu eniten poliisiautoja elokuvaa varten. Autojen rikkomisen lisäksi autoja oli myös tuunattu, Blues Mobilea oli rakenneltu 13 eri versiota, joilla oli eri tehtävät eri kohtauksissa. Yksi oli suunniteltu ja rakennettu niin, että se hajoaa juuri oikealla tavalla kohtausta varten.

Kauheasti tässä elokuvassa ei varsinaisia lavasteita ollut. Yhdessä takaa-ajokohtauksessa on kuitenkin käytetty suljettua ostoskeskusta, joka lavastettiin siihen kuntoon että näyttää kuin se olisi oikeasti vielä toiminnassa. Autoilla kaahaillaan ostoskeskuksessa vailla järkeä ja törmäillään päin ikkunoita surutta, eli jos kohtaus on täytynyt kuvata uudelleen niin kauhea siivoaminen ja lasitus olisi ollut tiedossa.

Elokuvan loppupuolelta Mauri kuitenkin meille huomautti, että olihan siellä lavastettu soittokohtaus, jossa vanhempi herrasmies kuvitteli laulavansa hienolla ja juhlallisella lavalla. Tuosta kohtauksesta ei arvokkuutta puuttunut, tuli sellainen olo että juuri tuollaisesta paikasta se vanha mies on aina haaveillut että siellä saa esiintyä, ja että sinne hän kuuluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti