YölentoYölento on elokuva, joka tapahtuu pääasiassa lentokoneessa, mikä aiheuttaa omat ongelmansa kuvauksen suhteen. Lentokone onkin rakennettu/lavastettu eri lentokoneenosista, koska oikeassa lentokoneessa kuvaus olisi ollut liian hankalaa. Koneeseen on otettu vaikutteita ja sopivimmat elementit erilaisista lentokoneista eikä se kuvaa tarkasti mitään valmista lentokonetta.

Studioon rakennetusta lentokoneesta pystyi siirtelemään osia syrjään paremman kuvakulman saavuttamiseksi ja katossakin kulkee kiskot, joita pitkin kameraa pystyy liikuttamaan. Lentokoneen alle on myös rakennettu ilmatyynymoottoritekniikkaa, jolla kone saatiin ohjaajan haluamalla tavalla heilumaan. Jotkut pomput saattoivat olla pienempiä, osa ilmakuopista taas aiheuttaa suuremman rymähdyksen mitkä nekin olivat mahdollisia rakennelman avulla.

Lentokoneen vessan tilaongelma on ratkaistu jättämällä vessan katto avonaiseksi ja laskemalla kamera sieltä alas. Mikäli kuvausryhmä olisi näyttelijöiden kanssa ahtautunut pieneen kopperoon, ei haluttua kuvamateriaalia olisi saatu aikaiseksi.

Elokuvan lopussa tapahtuvan hotelliin törmäämisen aiheuttama räjähdys on toteutettu studiolla. Räjäytys on voitu tehdä vain kerran ja siitä onkin saatu hyvin realistisen oloinen. Räjähdyksen aitoudesta johtuen paikalla ovat saaneet olla vain stuntmiehet ja kuvaajat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti