ShowtimeShowtime oli elokuva, josta ei ole kauheasti sanottavaa, koska elokuvassa ei ollut kauheasti mitään spektaakkelimaisia lavasteita. Siitä kyllä voisi kertoa, miksi elokuva on ollut täysi floppi, mutta nyt käsitellään lavasteita.

Ihan elokuvan alussa oli lavasteisiin tehdyt lavasteet, kun Eddie Murphyn roolihahmo yrittää päästä näyttelemään poliisia. Lavasteet on luultavasti ihan vasiten tehty hyvin stereotyyppisiksi jenkkipoliisiaseman lavasteiksi.
"Oikealla" poliisiasemalla meno on kuitenkin eri, isossa huoneessa monta työpöytää, enemmän tulee mieleen tavallista toimistotyötä tekevien keskittymä kuin poliisiasema. TV-yhtiön päästyä kuitenkin käsiksi kyseiseen huoneeseen muuttuu sisustus enemmän moderniksi ja siistimmäksi, ja keskelle tietenkin tulee Showtime-ohjelman tähtikaksikon työpiste, joka on erityisen korostettu pömpeli.

Jossain vaiheessa elokuvaa näytetään elokuvassa olevan yhden pikkuroiston asunto, jossa seinät ovat hyvin pahvisen oloisia. Seinät heiluvat muutenkin ja kun lopulta ne ammutaan säpäleiksi, kaatuvat seinä sananmukaisesti päälle. Ulkoapäin kuvatussa kohtauksessa seinät vain kaatuvat suorina eivätkä suinkaan luhistu, mutta myöhemmin poliisien tutkiessa tapausta on talo ihan raunioina. Kai se kaatumisen aiheuttama voima sitten rikkoi seinät lopulta.

Yhdessä bongasimme juhlakohtauksesta, jossa kameramies tippuu uima-altaaseen, käsirautojen mallisen uimarenkaan. Saisikohan sellaisia itsellekin, oli hauskannäköiset.
Lopussa olevalla messualueella roikkuu katosta isoja screenejä, jotka varmasti painaisivat aivan tuhottomasti. Kun screenejä katossa roikottavia ketjuja kuvataan voi havaita, kuinka ne eivät näytä mitenkään erityisen metallisilta, vaan enemmän muovisilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti