Pirates of the Caribbean - Mustan helmen kirousEnsimmäinen kolmesta Johnny Deppin tähdittämästä elokuvastamme oli Pirates of the Caribbean - Mustan helmen kirous.

Mustan helmen kirousta varten on rakennettu kolme laivaa, joista kaksi on "toimivia", eli ne voi laskea vesille, ja kolmas on hallissa. Kaikista noista kolmesta laivasta on tehty myös pienoismallit. Erityisesti me luokassa ihasteltiin Mustan helmen keulassa olevaa keulakoristetta, joka esittää naista. Koska kyseinen laiva on aavelaiva, jonka miehistö on kirottu, on mustilla repaleisilla purjeilla saatu lisää tätä tuntua. Jos purjeet olisivat olleet ehjät, ei vaikutelma olisi ollut niin aavemainen.

Elokuvaa varten on rakennettu myös Port Royalin linnoitus, jonka tekoon on suurimmaksi osaksi käytetty betonia, vaneria ja kipsiä. Linnoituksen sisällä oleva kylänen on myös rakennettua lavastetta, joka on mielestäni onnistunut hyvin saamaan vaikutelman merirosvoaikaisesta kylästä, jossa asuu työläisiä.
Sen lisäksi, että Port Royalista näytettiin enemmän sepän pajaa, näytettiin siinä myös kuvernöörin kartanoa. Sisältä kartano näyttää hyvin arvokkaalta, ei mitään liikaa mutta ei kuitenkaan liian pelkistettyäkään. Hyvin voi kuvitella ylemmän kastin ihmisen asuvan sellaisessa paikassa.

Parhaiten on jäänyt mieleen merirosvojen aarreluola, jota on rakennettu viitisen kuukautta. Kaikenkaikkiaan luola oli saatu todella hienon näköiseksi, se näyttää juuri aarteille tarkoitetulta vaikka kuvittelisi kullan pois. Kuitenkin ainakin tippukivet eivät mielestäni näyttäneet aivan aidoilta, vaan joitain mitä näki tarkemmin tuli enemmän sellainen olo, että on murrettu styroksia, mistä on jäänyt styroksipalluroita pintaan, ja maalattu se sitten kivennäköiseksi.
Aarteita oli luolaan tehty noin 200 000 esinettä, jotka oli heitelty pitkin poikin luolaa. Eihän merirosvoilla ole aikaa asetella aarteitaan siististi, kun täytyy päästä ryöstelemään lisää. Aarteista tärkein, atsteekkien pääkallokoristeiset kolikot joita on 882 kappaletta, on sijoitettu luolan keskellä olevalle pienelle saarekkeen tapaiselle arkussa. Määrästä en osaa sanoa, että täyttääkö tuo määrä oikeasti arkkua niin paljon, onhan kolikoilla kokoa, vai onko arkkuun tehty jonkinlainen salapohja. Joka tapauksessa jo pelkästään tuo aarre olisi ilman luolan muita aarteita hyvin vaikuttava.

Lisäksi on jäänyt ainakin Port Royalin pommittamisesta sellainen yksityiskohta mieleen, jossa vankilakin saa iskua. Vankilassa on ruutukalteriset ovet, joista menee kanuuna hyvin sarjakuvamaisesti läpi. Osumaa saaneesta kalterista lähtee osa pois ja katki menneet kalterit jäävät sojottamaan jonkin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti