Mamma Mia!Toisen elokuvapäivämme, joka oli musikaaliteemainen, toinen elokuva oli Mamma Mia! Alustuksena Anna kertoi meille, että elokuvaa on jonkin verran kuvattu Kreikan saarilla, mutta suurimmaksi osaksi kuitenkin 007-studiolla lavastetuissa maisemissa. Piers Prosnan ei ehkä laula kovin hyvin, mutta ainakin hän pääsi melkein takaisin Bondin kenkiin.

Kreikan aitoihin maisemiin sijoittuvat ilmeisesti ne kohtaukset, joissa meri näkyy läheltä. Muuten kauempana taustalla siintävä meri on studiolla kuvattua materiaalia.
Elokuvan lavasteita varten on studioille kuljetettu oikeita kasveja, joita Kreikassa kasvaa. Lavasteissa voikin bongata korkeita täysikokoisia oliivipuita, jotka ovat aitoa tavaraa ja joita on täytynyt kastella ahkerasti.

Mamma Miassa on käytetty vaaleita ja hyvin raikkaita värejä, jotka erityisesti antavat mielikuvaa kreikkalaisesta lomaparatiisista. Vaikka en itse tuollaisen lämpimän ilmaston ystävä ole enkä haaveile merenrannalla köllimisestä, niin silti tekisi mieli mennä juuri Mamma Mian ympäristöön rentoutumaan.
Pienestä hotellista tulee hiukan mieleen yhden sukulaiseni seinällä näkemäni pienet taulut, jotka kuvaavat aina jonkin turistipaikan tyypillistä taloa ja ympäristöä, mitä lie nyt oikealta nimeltään ovatkaan. Donnan pitämän hotellin voisin täysin kuvitella tuollaiseen tauluun.

Parhaiten lavastuksesta muistuu loppukohtauksen vuoksi hotellin pihan keskellä oleva mosaiikkidelfiini, joka melko alussa elokuvaa on haljennut. Loppukohtauksessa tuo samainen delfiini sykkii diskotahtiin ja lopulta halkeaa oikein kunnolla ja sen alka räjähtää kunnollinen "suihkulähde". Sinänsä pieni yksityiskohta, mutta kuitenkin juuri tuon loppukohtauksen vuoksi jäänyt mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti