sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Kaari

Lähemmäs kuukauden ajan joka päivä päivän sana oli "kaari", "muotokaari", "styroksikaari" ja kaikki noiden sanojen variaatiot. Lähinnä tämä johtui siitä, että ensin aloin tekemään tuota kaarta väärin, eli vapaalla kädellä, ja vasta myöhemmin aloin tehdä asiat oikein.

Vapaalla kädellä käsistyroksileikkurilla leikattu kaari

Ylläoleva kaari oli siis aivan liian epätasainen jäljeltään, eivätkä muodot parhaimmillaankaan olleet kovin hyviä.
Mauri siis kertoi, miten se pitää tehdä, ja niin loin käsistyroksileikkuriin ohjaimet, joiden avulla työ kävi paljon helpommin. Kuva alla.

Uuden kaaren tekoa

Uuteen kaareen kiinnitettiin uretaanilla ensin yksi ja sitten myös toinen kerros 4mm paksua vaneria, jotta kaari kestäisi paremmin iskua.

Hyvällä mallilla

Kaari leikattuna irti ylimääräisestä styroksista

Lähikuva
Tasoitetta pintaan kunnolla

Minä valmiin kaaren kanssa

Jonkin verran kaareen jäi vielä pientä epätasaisuutta, mikä ei haittaa. Kaari kohoaa neljän metrin korkeuteen, jolloin pienet yksityiskohdat eivät erotu niin hyvin. Kuvion epätasaisuus tulee myös näyttämään siltä, kuin siihen tulisi vain varjoja.
Mutta aijai! Kaareen laitettiin neljä kerrosta voimapaperia, joka liiman kanssa ilmeisesti oli taivuttanut kaarta kuivuessaan. Kaari pitikin laittaa keskeltä poikki ja leikata jonkin verran pois. Kaaren palojen päälle on tehty kaksi erilaista koristetta, jotka kiinnitetään Vaasassa paikalleen riippuen siitä, kumpi näyttää paremmalta lavastajan mielestä.

Kaari kiinnitettynä tapetoituun takkaseinään (huraa, minun maalaamia takan osia näkyvillä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti