tiistai 9. huhtikuuta 2013

Levykärry koottuna

Ollaan Sannin kanssa saatu levykärry lähes valmiiksi, katkottiin metalliputket oikeaan mittaan yhdessä ja minä aloittelin yksikseni hitsauksen, koska Sannilla oli attoaineita. Yhden perjantain kulutin alla olevaan kehikkoon, toki aamusta käytin pari tuntia vielä harjoitteluun ennen kuin ryhdyin kunnolla töihin.
Seuraavalla viikolla aloimme Sannin kanssa hitsaamaan niitä osia kärrystä, jota vasten levyt tulevat nojaamaan. Molemmat hitsattiin omia ristikoita, ensimmäisessä kuvassa näkyvät minun hitsaamat kärryn kappaleet.
Nämä hitsasin
Kun ensimmäinen hitsausvaihe oli saatu valmiiksi, siirryin hitsaamaan osat yhteen kärryn muotoon. Tuo kulma, johon osat piti hitsata, tuotti aluksi hiukan hankaluuksia mutta meidän osastolla ahertavan reippaan apumiehen avulla onnistuin heppaamaan osat suurinpiirtein oikein ja lopulta hitsaamaan kunnolla kiinni.
Minun piti myös hitsata pyörät kiinni kärryyn. Hioin kromauksen pois, ettei hitsatessa räiskyisi niin paljon, mutta taisin kuitenkin hioa hiukan liian vähän. Meinasi räiskyä, vaikkakaan ei aivan kamalasti, mutta sain kuitenkin pyörät kiinni. Seuraavaksi meidän täytyykin vain puhdistaa metallista öljyt pois ja maalata kärry mustaksi.
Vielä vähän tehtävää

Minulle jäi vielä pyörien hitsauksen jälkeen kyseisenä koulupäivänä aikaa, lähinnä koska onnistuin polttamaan polveni ja opinpahan nyt, millä tavalla jalkaa ei kannata pitää hitsatessa. Tein loppupäivän aikana melko nopeasti karkkitangon styroksista, koska meidän täytyy tehdä kevään aikana paljon karkkeja sun muuta herkullista.
Karkkitankoon täytyy vielä kiinnittää jatkopala ja muotoilla sitä paremmin, etenkin hioa. Eiköhän siitä kuitenkin työstämisen jälkeen ihan kelvollinen tanko tule.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti