keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

SAKUstars

 Viime viikolla käytiin Lahdessa SAKUstarseissa, joiden kuvaus SAKUstarsin sivuilla kuuluu näin:

"SAKUstars-tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville.
Kilpailuissa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikanpäällä tehtäville suorituksille. Mukana on kaikki, mitä kulttuuriin kuuluu!"

Itse osallistuin paikan päällä kahteen sarjaan, ennakkotöitä en alkanut tekemään koska en oikein innostunut aiheesta, joka oli "Unelmien amis". Osallistuin kuitenkin paikan päällä kahteen sarjaan, joista ensimmäinen, taidetta kahdessa tunnissa, ei mennyt ollenkaan hyvin. Kuume nousi jo sarjan alussa, vaikka aamulla oli ollut erittäin terve olo, ja sainkin aikaiseksi ainoastaan paperin, jolle liimasin pahviputkia pystyyn. Koko työ hävettää niin paljon, etten tule näyttämään kuvaa siitä kenellekään.

Toisesta sarjasta, joka oli mallin mukaan, sen sijaan sain kunniamaininnan. Aikaa työn tekoon oli kolme tuntia ja asetelmasta sai valita jonkin osan, tehdä koko asetelman tai vaikka varioida jotain ihan muuta, kuten varmaan ainakin puolet porukasta teki.

Tietokoneen ruudulla pyöri koko ajan video, jossa tyttö leikki merenrannalla
Tässä minun näkemys asetelmasta

Tosiaan, minulle nousi taas tätä työte tehdessä pieni kuume ja kuuntelin mp3-soittimelta muumimusiikkia, ja muutenkin työ näytti ensin kovin tylsältä joten lisäsin siihen vähän enemmän väriä. Lyijykynällä ensin luonnostelin ja sen jälkeen aloin värittää puuvärikynillä. Joku nainen kävi minulle lähtiessäni kehumassa tätä, että näyttää hyvältä ja ilmeisesti tuomaritkin tykkäsivät siitä kun kerran kunniamaininnan sain.
Nyt tietenkin katson työtä myöhemmin kauhean kriittisesti, että "Eihän tuolla todellakaan tuollaista laskosta ole olemassakaan, eikä tuollaisia ryppyjä voisi olla", mutta yritän olla kuitenkin itselleni armollinen, kun aikaa kerran oli vain rajoitetusti enkä uutta työtä olisi kerennyt tekemään.
Kristoffer tuli tässä sarjassa kolmanneksi, joten hyvin me edustettiin lavastetta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti