lauantai 4. toukokuuta 2013

Sarabande

 Me ollaan koulussa tehty nyt kevään ajan kuvakäsikirjoitusta Ingmar Bergmanin Sarabande-näytelmästä. Keräsimme jokaisesta luvusta merkittävät kohtaukset ja jokaiselle jaettiin yksi luku, jonka kohtaukset piti piirtää. Lähinnä tällä kurssilla oli tarkoitus harjoitella luonnostelutekniikoita.

Minun piirtämässä luvussa teinityttö Karin odottaa isänsä Henrikin paluuta terassilla. Henrik saapuu vihdoin paikalle ja kertoo innoissaan Karinille, mitä on suunnitellut tämän tulevaisuuden varalle. Kun Karin on hetken epäröinyt, että kertoisiko oman tahtonsa tulevaisuudestaan, hän kertoo suunnitelmansa. Isä ja tytär pääsevät sovintoon ja soittavat selloilla Sarabanden.


Kaikki neljä kuvaa ovat minun piirtämiä tai leikkaamia. Piirrosten tyylimuutos johtuu ihan vain siitä, että kokeilin vähän realistisempaa tyyliä ja sain apua, kun en ollut missään vaiheessa tyytyväinen mihinkään piirrokseen.
Ensimmäinen kuva on jäänyt melkein luonnostasolle, koska uudestaan ja uudestaan läpipiirtäessä en saanut yhtään mieleistä tulosta aikaan. Myös toinen ja kolmas kuva ovat luonnospaperille piirrettyjä, josta sitten leikkasin ja liimasin ne valkoiselle kartongille. Siluettikuvaa varten etsin kuvia sellonsoittajista ja piirsin ne läpi, leikkasin läpipiirroksen, piirsin valkoiselle kartongille ääriviivoja pitkin ja leikkasin sen jälkeen irti. Lopuksi, kuten näkyy, liimasin kuvat mustalle taustalle.

Jossain vaiheessa kurssia harjoittelimme myös croquis-piirtämistä (tai krokiita), jossa emme saaneet katsoa ollenkaan paperia piirtäessämme, aikaa oli hyvin vähän ja piirros täytyi tehdä nostamatta kynää paperista. Tämä on yksi minun piirtämistä kuvista, Annika oli mallina.

Sekä Sarabande-kuvat että krokiit asetettiin näytteille Sastamalan kirjastoon, jossa niitä voi käydä katsomassa toukokuun ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti